Hydradrive

Med

Motoren kan monteres i en mere vandret position, på grund af kadan led der kan bøjes op til 8 grader på hver kardan, totalt 16 grader. Udover dette gør det let at installere motoren, da det ingen tilpasning kræver, opnår man også en permanent tilpasning, da Hydradrive følger motoren, når den sætter sig i motor ophænget (se B ) Man opnår også en bedre plads udnyttelse, samtidig med en dramatisk reduktion af vibrationer og støj.

Ved brug ad Hydradrive overføres kraften ikke længere gennem motor ophængene. Akslen bliver spændt fast i et trykleje og kraften bliver nu overført direkte i skroget, gennem gummi ophæng i lejebukken ( se C ) Fra tryklejet til motoren er der ikke længere et tryk og motoren kan nu stå og vugge i gummiophængende på det blødeste punkt, Derved bliver op til 50% af vibrationerne / støj reduceret.

 

Uden

I traditionelle installationer skal tilpasningen af skrueakslen med motoren være præcis og  underkastes periodiske vedligeholdelse. Ved  direkte montering overføres et højt niveau af vibrationer til skroget, selv når det er perfekt monteret og afstemt med motoren.

Propellens kraft bliver skubbet op gennem akslen og trykker med det antal hk  motoren yder, direkte på motoren gennem gearet. Gummiophængende bliver derved trykket fremad, så de bliver hårde på forkanten ( Effekten er den samme som når man står på hælen, i et par bløde sko) vibrationerne bliver derved overført til skroget og forplanter sig derved i hele båden ( se A )

megafon2Skrogets form gør at vibrationerne omdanner skrogets til en stor megafon/ højtaler, hvor vibrationerne bliver omdannet til lyd, der kastes opad og ind mod skrogets centrum pga. skrogets tragt lignende form. Ligs som når man taler i en megafon.

Foruden støj, kan vibrationerne give ubehag, kvalme, hovedpine, søsyge, når man bliver vibreret over længer tid.

Læs mere om her.