37 HK Bladt Diesel i Møn 27 fra Langeland

Mit navn er Rainer Vogt.

Jeg er udlært motorbygger, og de sidste 35 år, har jeg arbejdet med istandsættelse af motorer. Mit speciale er indenbords dieselmotorer.

De sidste 13 år har jeg arbejdet ved firmaet „Haus und Boot“ på Langeland i Danmark. Her er jeg ansvarlig for service, vedligeholdelse og reparationer af 80 både som lejes ud til fiskere.

I foråret stod vi med en ødelagt motor, og vi havde 2 muligheder. Enten skulle vi investere både tid og mange penge på en omfattende reparation af vores gamle Italiener, og ellers skulle vi investere i en ny motor.

Lidt tidligere havde jeg læst om en ny Bladt/Diesel i et Dansk fagtidsskrift, og efter at have ringet til Bladt Diesel og snakket med Peter, som både var venlig og kompetent, besluttede vi os for at prøve en Bladt Diesel motor.

Motoren var på lager og vi kunne straks afhente den. Morten, min chef, hentede motoren og hans første indtryk som fagmand var, at motoren var bygget på en meget servicevenlig måde.

Helt efter Bladts motto: ”Keep it simple”! Hvorfor gøre ting mere kompliceret end de er, når det nu også kan gøres meget nemmere!

Indbygningen af motoren gik helt uden problemer, og den efterfølgende testkørsel og den første prøvetur, gjorde os begejstrede!

Motoren løber meget rolig og har en rigtig god klang. Man kan mærke det store omdrejningsmoment når man sætter i gear/sætter i gang, og motoren trækker med det samme med stor kraft og uden at tabe i omdrejninger. ''Hubraum kann durch nichts ersetzt werden......es sei denn,durch noch mehr Hubraum''.

Motoren fra Bladt Diesel trækker kraftigt når vi accelererer og den skal ikke først til at opbygge omdrejningspunktet (som Italieneren) Gearerne arbejder upåklageligt Vi har nu kørt 300 timer med motoren uden nogen problemer. Serviceintervallerne bliver overholdt.