27 HK Bladt Diesel i kutter fra Hamburg

Ingo og Holger klarer nu Elbens modstrøm Vi hedder Holger og Ingo, og vi kommer fra Hamborg. For et par år siden opfyldte vi vores drøm om at eje en lille fiskekutter.

Efter 6 måneders renovation var vi klar til at sejle på Elben. Vi konstaterede dog hurtigt, at den lille dieselmotor havde sine problemer med at sejle mod strømmen. For at kunne klare modstrømmen var det nødvendigt med mere end ¾ af den maksimale ydelse/kraft..

Om vinteren blev motoren så beskadiget pga. frost og vi måtte se os om efter en anden. Jeg tænkte med det samme på en ny motor med mere kraft. Alle motorer med 30 hk havde under 1 liter i kapacitet og så ville vi igen være i den situation, at alt blev brugt på høje omdrejningstal. Det var lige præcis det vi ikke ville. Så læste jeg noget om en motor fra Danmark og om Bladts Diesel. Jeg kontaktede straks Bladt Diesel og indhentede nøjagtige informationer. 27 hk og 1,5 liter. Det var det helt rigtige. Alle videre spørgsmål blev meget hurtigt besvaret. Vi blev med det samme enige og vi aftalte straks en tid til fremvisning og afhentning. Vi blev rigtig godt modtaget, og vi kørte til værkstedet for at prøve og teste motoren. Kort efter hjemkomsten til Hamborg, begyndte vi på indbygningen af motoren, og også dette blev klaret helt uden problemer.