120 HK Bladt Diesel i Søren Pedersens Tobis 25 fra Qaqortoq i Grønland

Min søgning efter en marinemotor som passer til min båd, har været en søgning rundt på nettet og der var flere muligheder. De fleste nye motorer har dog efter min vurdering for meget elektronik og er ikke er tilpasset erhvervsbrug et sted som her, hvor der er langt til mekanikeren.

Jeg faldt over Bladt Diesel marinemotorer, hvor prisen overraskede mig, da de lå ca. 25 % under hvad tilsvarende marinemotorer normalt koster.

Efter at have snakket med Peter, anbefalede han mig at investere i en 120 HK der var bygget over en Deutz grundmotor. Dette har jeg ikke fortrudt, selvom ventetiden var lidt lang, da den først skulle færdigudvikles og testes.

Jeg fik en god service fra Peter, fik tilsendt video - klip af testen og jeg gik i gang med at ændre motorfundamentet i båden så dette var klar når motoren ankom.

Jeg var lidt spændt på, om motoren ville leve op til min forventning og jeg blev ikke skuffet da jeg modtog motoren, den så solid og slidstærk ud.

Ved henvendelse til Peter eller ved mine forespørgsler fik jeg altid svar pr. tlf. eller pr. mail så det at handle med et mindre firma er måske bedre end at rette henvendelse til de store leverandører.

Bladt Diesel var hidtil også en ukendt firma for mig, men jeg er ikke blevet skuffet over den service jeg har modtaget. Peter var altid klar til at give gode råd i forbindelse med installeringen af motoren samt det udstyr, som jeg købte i samme forbindelse (Jeg købte en hydradrive samt en nye aksel + skrue)

Efter Søsætningen har jeg sejlet ca. 20 timer og jeg er glad for resultatet, selvom der er lidt resonans i tomgang. Motoren står dog helt stille fra 1100 omdrejninger - max , hvilket jeg er positivt overrasket over. Støjen er det samme som min gamle Volvo Penta D3 så det er ikke et problem.

Til kommende købere af BLADT DIESEL motorer vil jeg sige, at i dag, hvor prisen er en endnu mere væsentlig og afgørende faktor, er BLADT DIESEL bådmotorer nærmest et kup.

Selvom BLADT DIESEL er en ukendt forhandler for os i Grønland, kan jeg bestemt anbefale disse marinemotorer, da de er tilpasset vores situation, hvor teknikken skal være så enkel som muligt, såfremt der skulle ske et eller andet når vi er ude og sejle.

Med venlig hilsen

Søren pedersen

Qaqortoq, Grønland